Reflekte cam uygulamaları hakkında birtakım bilgiler vereceğimiz bu yazımızda sizler de reflekte camların ne olduğunu ve bunun yanında nerelerde kullanıldığını öğrenebilirsiniz. Reflekte cam, üzerine gelen ışığı kırarak bir kısmını yansıtan ve ayna görevi görev camlara denir. Herkesin bildiği normal camlarda refleksiyon oranı yüzde 8 gibi oldukça düşük bir seviyededir. Bu şekilde düz yani normal camlar, şeffaf bir görüntü sergiler. Ancak reflekte cam modellerinde bu durum tam tersi olarak karşıda çıkar. Çünkü bu reflekte camlardaki refleksiyon alanı düz camlara göre daha yüksektir ve bununla birlikte tıpkı aynalarda olduğu gibi ışığı yansıtma görevi görür. Aynı zamanda bir ayna gibi işleve sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Reflekte cam uygulamaları genel olarak binaların dış cephelerinde tercih edilir. Bunun yanında iç mekanlarda kullanıldığı alanlarda olduğunu söylemek yanlış olmaz. Son yıllarda büyük ve kompleks yapıların dış cepheleri genelde reflekte cam modelleri ile tasarlanmaktadır. Güneş ışığını kırarak yansıtması tercih edilmesindeki en önemli özelliklerden biridir. Ayrıca ayna vazifesi görmesi de yine tercih edilmesine neden olur.

Reflekte Cam Özellikleri Nelerdir?

Reflekte camlar, 4mm, 6mm ve 8mm gibi kalınlıklarda üretilir. Bu camlar güneşten gelen ısı ve ışığı kontrol edebilme özelliğine sahiptir. Ayrıca farklı renk ve çeşitlerde üretilebilen reflekte camlar, renkli ya da renksiz çeşitleriyle de çeker. Yapıların bir takım avantajlar kazanmasına yardımcı olan bu cam modelleri, ayna etkisi sayesinde de son zamanlarda iç mekanların vazgeçilmez can modellerinden biri olmuştur. Peki, reflekte cam modelleri ne gibi özelliklere sahiptir? Daha yakından bakalım.

  • Reflekte camlar, her şeyden önce güneşten alınan ısı ve ışığı kontrol eder.
  • Ayna sahip olması ile hem iç hem de dış mekanlarda çok fazla tercih edilir.
  • Farklı kalınlıklarda üretilebilen bir cam modeli olduğu için ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılabilir.
  • Bunların yanı sıra pek çok farklı renkli üretilebildiğini de söylemek mümkündür.
  • Reflekte camların hem mekanik hem de kimyasal dayanıklılığı üst düzeydedir.
  • İç mekanlarda gizlenmesi gereken alanlarda başarılı sonuçlar ortaya koyar.
  • Temperleme, bombeleme ve lamine işlemleri için uygun bir yapıdadır.
  • Güçlü bir kaplamaya sahip olduğu için rodaj, baskı, delik ve bomba işlemlerinden kolayca geçebilir.

Reflekte Cam Çeşitleri Nelerdir?

Reflekte cam modelleri, gerek kalınlıklarına gerekse de renklerine göre pek çok farklı çeşide sahiptir. Bu özelliği sayesinde alternatif tasarımlar sunar ve kalın ve dayanıklı yapısı ile dış cephede rahatlıkla tercih edilebilir. Genel olarak reflekte cam modellerinin çeşitleri şu şekildedir;

  • Bronz reflekte cam
  • Yeşil reflekte cam
  • Füme reflekte cam
  • Mavi reflekte cam
  • Gümüş reflekte cam

 

Reflekte camlar, farklı kalınlık ve renklerinin yanı sıra oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu konuda mekanik ve kimyasal açıdan üst düzey bir dayanıklılık gösterdiğini söylemek mümkündür. Refleksiyon oranı yüksek olan bu camlar, iç mekanlarda güneş ışınlarının girmemesi gereken alanları başarılı bir şekilde koruma altına alır. Reflektif özelliği ile ışık yönüne bakılacak olursa ayna etkisi oluşturduğu görülebilir. Bu yüzden iç mekanlarda ya da dış mekanlarda gizlenmesi gereken alanları güneş ışınlarına ya da yüksek ısıya karşı korur.

Diğer yandan giydirme cepheli yapılarda sahip olduğu reflektif özelliği sayesinde kiriş, parapet duvarı, asma tavan ve tesisat boşlukları gibi alanları hangi şekilde gizleyebilme özelliğine sahiptir. Tüm bu avantajları bir araya getirildiğinde reflekte camlar, kullanıcılara sunduğu bu özellik dikkat çeker ve tercih edilen bir cam olma özelliği kazanır.

Reflekte cam uygulamaları hakkında birtakım bilgiler vereceğimiz bu yazımızda sizler de reflekte camların ne olduğunu ve bunun yanında nerelerde kullanıldığını öğrenebilirsiniz. Reflekte cam, üzerine gelen ışığı kırarak bir kısmını yansıtan ve ayna görevi görev camlara denir.